Puterea cuvintelor pozitive

                                          IMPORTANTA  CUVINTELOR POZITIVE

 

        CONTINUAM SA VORBIM DESPRE IMPORTANTA CUVINTELOR POZITIVE. CUVINTELE DE INCURAJARE RASPANDESC VIATA SI BUNASTARE.  IN BIBLIE ESTE SCRIS CA O VESTE BUNA INTARESTE OASELE, ADICA SANATATEA.

      UNUL DINTRE CELE MAI EFICIENTE MODURI DE A IMBUNATATI SANATATEA, ATAT A NOASTRA CAT SI A CELOR DIN JUR, E SA DOBANDIM ABILITATEA DE A DARUI BINECUVANTARI VERBALE.  LAUDA LA ADRESA UNEI PERSOANE II VA CRESTE AUTOSTIMA. IN CUVANTUL ROSTIT REZIDA MULTA PUTERE. MOARTEA SI VIATA SUNT IN PUTEREA LIMBII. NU E DE MIRARE CA DUMNEZEU NE VA CERE SOCOTEALA PENTRU FIECARE CUVANT PE CARE L-AM ROSTIT.

         PUTEREA  CUVINTELOR DE A AFECTA CHIAR SI VIATA PLANTELOR A FOST ILUSTRATA DE UN EXPERIMENT. IN 2 BORCANE A FOST PUS OREZ ALB FIERT. BORCANELE AU FOST ASEZATE PE UN RAFT, LA DISTANTA UNUL DE CELALALT. TIMP DE 14 ZILE, OREZULUI DIN STANGA I S-AU ADUS BINECUVANTARI VERBALE IAR OREZULUI DIN STANGA BLESTEME VERBALE. LA SFARSITUL PERIOADEI DE PROBA, OREZUL DIN STANGA SE PASTRASE ALB IN TIMP CE CEL DIN DRAPTA SE INNEGRISE. DACA ACEASTA S-A INTAMPLAT CU OREZUL FIETT, IMAGINATI-VA CE SE PETRECE IN INTERIORUL OAMENILOR CARE PRIMESC BINECUVANTARI SAU BLESTEME.

       JIGNIRILE PE CARE SI LE ARUNCA OAMENII SUNT CA MUSCATURA UNUI SARPE VENINOS. VENINUL CUVINTELOR PENETREAZA STRUCTURILE NOASTRE MENTALE SI EMOTIONALE, DAUNANDU-NE SANATATII, DACA ACELE RANI NU SUNT REZOLVATE.

      ASEMENEA VENINULUI, CUVINTELE NEGATIVE INTRA IN EMOTIILE NOASTRE SI SUNT PURTATE DE NEUROTRANSMITATORI IN FIECARE ORGAN DIN CORPUL NOSTRU. ELE TREBUIE ANULATE PRIN CUVINTE POZITIVE ROSTITE CU VOCE TARE.

     SA VEDEM ACUM CE NE SPUNEM NOUA INSINE. CELE MAI INTIME SI SINCERE CONVERSATII LE AVEM CU NOI INSINE. DE MULTE ORI, FARA SA NE DAM SEAMA GANDIM DESPRE NOI: “ NU SUNT BUN DE NIMIC”, “NU VOI REUSI SA TERMIN NIMIC DIN CE AM INCEPUT”, “MA VOI IMBOLNAVI”, “VOI PIERDE CASA”ETC.

     ACESTEA SUNT BLESTEME PE CARE LE ARUNCAM ASUPRA NOASTRA, CE SE VOR IMPLINI SI VOR DAUNA MULT SANATATII NOASTREMENTALE, FIZICE SI EMOTIONALE DACA NU VOM NEUTRALIZA EFECTUL LOR CU O AFIRMATIE POZITIVA.

      AVAND IN VEDERE CA AVEM ACEASTA ABILITATE DE A ROSTI VIATA ASUPRA PROPRIULUI ORGANISM, DUMNEZEU NE-A DAT PORUNCA SA TRAIM IN ADEVAR. NOI TREBUIE SA NE FILTRAM GANDURILE SI CUVINTELE PRIN PRISMA SCRIPTURII.

       DUMNEZEU NE-A CREAT PE NOI OAMENII CU SCOPUL DE A AVEA O CONVERSATIE CONTINUA CU EL. CAND ACEASTA CONVERSATIE SI PARTASIE ARE LOC, TOATA FIINTA NOASTRA VA FI IN ARMONIE CU CUHUL LUI DUMNEZEU. DE VREME CE EL ESTE VIATA, VOM EXPERIMENTA ENERGIE DATATOARE DE VIATA IN TOATA FIINTA NOASTRA. PENTRU ACEST SCOP A VENIT ISUS PE PAMANT, CA NOI SA AVEM O VIATA DEPLINA, ABUNDENTA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.

       O BUNA COMUNIUNE CU DUMNEZEU NE VA DETERMINA SA LUAM DECIZII POTRIVITE PENTRU VIATA NOASTRA. ASA VOM ATINGE UN NIVEL DE PACE INTERIOARA CARE VA GENERA ANUMITE PROCESE CHIMICE NECESARE PENTRU A NE BUCURA DE O STARE OPTIMA DE SANATATE.

        PUTEM SA NE EDUCAM SA GANDIM POZITIV PRIN MEDITATIE LA CUVANTUL LUI DUMNEZEU. INCLINAREA NATIVA A OMULUI ESTE SPRE RAU DAR NOI PUTEM SCHIMBA ACEASTA TENDINTA MOSTENITA, INVATAND SA GANDIM CONFORM INTELEPCIUNII BIBLIEI.

      PUTEM FOLOSI ADEVARURILE SCRIPTURII IN ROSTIREA BINECUVANTARILOR SI NE PUTEM BAZA PE PROMISIUNILE LUI DUMNEZEU CAND APELAM LA EL PENTRU VINDECARE.

         BIBLIA NE INVATA SA ROSTIM CUVINTE POZITIVE ASUPRA CELOR DIN FAMILIA NOASTRA, ASUPRA PRIETENILOR, CELOR DIN CONDUCERE DAR SI ASUPRA DUSMANILOR NOSTRI. CHIAR DACA EI ARUNCA BLESTEME ASUPRA NOASTRA, DATORIA NOASTRA E SA CONTRACARAM ACESTE BLESTEME CU BINECUVANTARI VERBALE. EFECTUL CUVINTELOR POZITIVE SE VA INTOARCE ASUPRA NOASTRA, DANDU-NE ECHILIBRU EMOTIONAL SI STABILITATE, IN LOC DE STRESS.

         CUVINTELE POZITIVE NU NUMAI CA NE INTARESC SISTEMUL IMUNITAR DAR CREEAZA IN JURUL NOSTRU O REALITATE PROLIFICA PENTRU CA IN VIATA NOASTRA SA SE INTAMPLE NUMAI LUCRURI BUNE. DE ACEEA, E IMPERATIV NECESAR SA ROSTIM CUVINTE POZITIVE, ADUCATOARE DE VIATA CARE VOR DUCE LA MATERIALIZAREA LUCRURILOR SI CIRCUMSTANTELOR PRIELNICE IN VIATA NOASTRA.

 

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...